Připravte si nadýchanou a vláčnou bábovku doma

Bábovka je jedním z nejoblíbenějších a nejjednodušších dezertů, který si můžete připravit doma. Tato klasická česká pochoutka se vyznačuje svou nadýchaností, vláčností a bohatou chutí. Recept na bábovku je velmi snadný a vyžaduje jen pár běžných surovin, které najdete ve vaší kuchyni. Pokud máte chuť na sladkou dobroty, nenechte si ujít tento jednoduchý recept na dokonalou bábovku!

Jednoduchý recept na dokonalou bábovku

A co víc, její recept je velmi jednoduchý a nenáročný na ingredience. Pro dokonalou bábovku budete potřebovat 250 gramů hladké mouky, 200 gramů cukru, 4 vejce, 150 ml oleje, 150 ml mléka a vanilkový cukr. Nejdříve smíchejte veškeré suché ingredience – mouku s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidávejte vejce a promíchejte dohladka. Následně přilijte olej a mléko a znovu důkladně promíchejte těsto. Nakonec ho nalijte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.

Aby vaše bábovka byla opravdu dokonalá, můžete ji ještě ozdobit polevou či posypat práškovým cukrem. Pokud chcete udělat polevu, stačí smíchat šťávu z pomeranče nebo citronu s moučkovým cukrem dohromady tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Polevu pak jemně rozlijte po povrchu upečené bábovky.

Pokud dáte přednost posypce, jednoduše na hotovou bábovku prosypte práškový cukr a nechte ho jemně spadnout po celém povrchu. Ať už se rozhodnete pro polevu či posypku, výsledek bude stejně lahodný. Vaše dokonalá bábovka je hotova k podávání!

Příprava

Tato nadýchaná a vláčná pochoutka je ideální na svačinu či jako sladkou tečku po obědě. Pro přípravu budete potřebovat běžné suroviny, které najdete ve vaší kuchyni.

Nejdříve si připravte všechny ingredience: 250 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 150 ml oleje (nejlépe neutrálního), 150 ml mléka, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

V jiné misce rozšlehejte vejce se šlehačem a postupně přidejte cukr. Potom za stálého míchání přilijte olej a mléko. Směs pak postupně vmíchejte do suchých ingrediencí tak dlouho, dokud nedostanete hladkou těstovitou konzistenci.

Následně dejte těsto do vymazané formy na bábovku a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Po upečení nechte bábovku vychladnout a poté ji můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou. Připravte si nadýchanou a vláčnou bábovku doma a uvidíte, že se stane oblíbeným dezertem pro celou rodinu.